måndag 6 februari 2012

Pappahumor

Vi har nog alla någon gång stött på den så kallade pappahumorn. Den som får oss att vilja skratta och gråta på samma gång, den som det endast är okej för pappor att ha och den som alla män automatiskt drabbas av när de blir fäder. För vissa är pappahumorn, som Carl Jan Granquist skulle formulera det, en fröjd för sinne och själ med en ljuv eftersmak av grön druva från en liten vingård på alpernas östra bergssida. För andra så är den en källa till irritation och tandagnisslan.

Här är liten analys av pappahumorn:
Pappahumor är ett livshotande virus med en inkubationstid på ca 9 månader.
Fäderna drabbas oftast av 3 symptom:
1 Dåliga ordvitsar
2 Osmakliga skämt
3 Skämtsamma förolämpningar
Ordvitsarna brukar komma mest frekvent och är ofta väldigt dåligt genomtänkta. De dyker upp spontant men är väldigt förutsägbara när de väl märks av. Ett varningstecken kan vara ett finurligt leende.
De osmakliga vitsarna letar sig oftast fram då barnen har besök. Gärna när den nya pojkvännen/flickvännen är på besök för första gången.
De skämtsamma förolämpningarna är en bieffekt av de osmakliga skämten. De handlar ofta om barnens bekanta och visar sig efter besök av dessa.

Till er som undrar hur man botar pappahumor...
Det går inte. Forskare har länge försökt hitta ett effektivt botemedel men förgäves. Pappahumor är något vi får lära oss att leva med.


Bild: www.explorewestsweden.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar