måndag 6 februari 2012

How to: telefonförsäljare

Här är en guide för er som är trötta på att tjafsa med telefonförsäljare och vill göra något mer kreativt än att slänga på luren:

-Härmapan
Alla som har syskon har förmodligen råkat ut för härmapan. Vad som än sägs blir upprepat i en, om möjligt, löjligare ton och det enda sättet att vinna striden är att vara extremt tyst eller ropa på mamma. Som telefonförsäljare är den lättaste utvägen att faktiskt lägga på.
-Psykologen
Svara endast med ”Mmm”, ”Hmm”, ”Jaha” och ”Hur får det dig att känna?”och se allt som försäljaren berättar för dig som en bekännelse berättad under förtroende.
-Patienten
Motsatsen till psykologen. Låtsas som att du verkligen behöver tala ut med någon. Exempelvis om hur frugan/maken ger brevbäraren/hembiträdet lustfyllda blickar och om hur du känner dig otillräcklig i sänghalmen.
-Hot line
Låt försäljaren tala en stund och använd sedan din mest förföriska röst och fråga ”Så vad har du på dig?”.
-Audition
Nynna högljutt på en jobbig dansbandsdänga från 80-talet, avbryt sedan försäljaren och säg: ”Förlåt men jag har inte hört ett ord av det du sagt, jag är så himla nervös inför min idolaudition. Lyssna och berätta vad du tycker.” Sjung sedan högt och tydligt med din mest falska stämma och lyssna sedan på hur försäljaren smidigt försöker slingra sig ur att berätta vad hon/han verkligen tycker.
-Me no speak swedish
Nu måste du vara säker på att det inte är skatteverket eller en rojalitet som ringer för nu måste du vara fullt dedikerad till ditt uppdrag från första stund. Du ska nu tala, vad man kan tro är i tungor, ett hemmasnickrat språk. Du ska agera som en individ utan förmågan att tala svenska, engelska eller några andra språk försäljaren kan tänkas kunna.
-Kärleksdramat
Tala direkt om att försäljarens kollega ringde till dig förra veckan och hur förtvivlad du är att han/hon inte har ringt tillbaka. Prata vidare om hur du kände kärlek för försäljarens kollega från första ringsignalen.
-Förminskad
När försäljaren börjar prata så knackar du på luren och frågar: ”Hur fasen kom du in i denna lilla manick?”.
-Försäljaren
Försök sälja något till försäljaren. Det kan vara vad som helst, damm, sand eller navelludd, bara du går in i rollen som en övertygande försäljare.




Bild: zoxor.blogg.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar